Yunanistan’da 6 Türk öldürülmüştü: ‘Çete savaşında’ yeni detaylar

Yunanistan’da geçtiğimiz ay ‘Ölüm Çetesi’ adıyla bilinen suç örgütünün lideri Barış Boyun için çalışan Türkiye vatandaşı 6 erkeğin öldürülmesine ilişkin detaylar paylaşıldı. Öte yandan Kathimerini, saldırıya ilişkin iki şüpheli hakkında kovuşturma başlatıldığını duyurdu.

İKİ AY BOYUNCA ÇETE ÜYELERİNİ ‘KORUMUŞ’

Suikasta ilişkin detayları paylaşan Ta Nea gazetesi, saldırıyı organize eden kişinin 32 yaşındaki ‘Süleyman’ isimli Türkiye vatandaşı olduğunu aktardı. Süleyman isimli erkeğin, iki ay boyunca saldırıya uğrayanları koruduğu ve ‘onların güvenini kazandığı’ belirtildi. Saldırıya uğrayanlara İtalya’ya geçmelerine yardım etme sözü veren Süleyman’ın, suikastı evde yapmayı planladığı ancak bu planının başarısız olduğu belirtildi.

‘KESİMHANEYE GİDEN KOYUNLAR GİBİ’

Buna göre Süleyman, saldırı günü çete üyelerinin yaşadığı eve iki berber göndermeyi önerdi ancak bu önerisi ‘güvenlik gerekçesiyle’ çete üyeleri tarafından reddedildi. Bu planın başarısız olmasının ardından Süleyman, çete üyelerini İtalya’ya götürmek için hazırladı. Grubun, iki ayrı taksiyle havalimanına gitmeyi önerdiği ancak Süleyman’ın onları, “Havalimanı zaten yakında” diyerek kendi arabasına binmeleri için ikna ettiği aktarıldı.

Ardından Süleyman’ın sahte Alman plakasıyla grubu evden aldığı ve sahte olduğu sonradan tespit edilen uçak biletleri verdiği öğrenildi. Ta Nea’da yer alan haberde, “Bu onun planı için çok kritik bir andı. 6 Türk, 32 yaşındaki adamın otomobiline bindi. Kesimhaneye giden koyunlar gibi” ifadeleri kullanıldı. Bu sırada, 28 yaşındaki başka bir Türkiye vatandaşının da yol üzerinde ‘pusu kurduğu’ belirtildi. Görgü tanıkları, otomobilin havalimanının aksi bir istikamette yol aldığını ve otomobil uzaklaştıktan 2-3 dakika sonra silah seslerinin duyulduğunu aktardı.

İKİNCİ SALDIRGAN DA YAKALANDI

32 yaşındaki Süleyman, saldırıdan yaklaşık iki saat sonra Midilli’ye gitmeye hazırlanırken havaalanında gözaltına alınmıştı. 28 yaşındaki bir diğer saldırganın ise dün, yaşadığı Agios Dimitrios’ta yakalandığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x